Hallå du där som läser!
Jag har ett recept på Pannkakor.
PANNKAKOR:
2,5 DL Mjöl
0,5 tsk salt
6 DL Mjölk
3st ägg
50gram smör
-----------------------------------------
1. Blanda mjöl och salt i en bunke. 2. Tillsätt hälften av mjölken. 3. Vispa till en jämn smet.
4. Vispa i resten av mjölken till en jämn smet. 5. Vispa sist i äggen ett i taget. 6. Vispa till en jämn smet.
7. Lägg en smörklick i stekpannan och låt smälta tills det slutat bubbla. 8. Häll på pannkakssmet, mängden beror på hur tjocka pannkakor du vill ha. Jag gillar tunna så jag häller inte på så jättemycket. 9. Lyft upp stekpannan och luta den åt olika håll så att smeten rinner ut och fördelar sig jämnt över stekpannan.
10. Låt steka ca 1-2 minuter tills smeten stelnat och det börjar blir lite färg längst ut på kanten. 11. Lyft upp pannkakan försiktigt med en stekspade. 12. Lyft upp hela pannkakan och vänd snabbt.
13. Tryck ut pannkakan med stekspaden om din vändning inte blev helt perfekt så att pannkakan ligger platt på stekpannan. 14. Låt steka ca en halv minut till en minut. Andra sidan går fortare än första sidan. Pannkakan är klar när den fått färg på baksidan. Lyft över den till ett fat och sedan är det dags att grädda nästa pannakaka. 15. Vispa runt i smeten (eftersom mjölet sjunker till botten) och börja om från bild 7 ända tills pannkakssmeten är slut.
4. Vispa i resten av mjölken till en jämn smet. 5. Vispa sist i äggen ett i taget. 6. Vispa till en jämn smet.
7. Lägg en smörklick i stekpannan och låt smälta tills det slutat bubbla. 8. Häll på pannkakssmet, mängden beror på hur tjocka pannkakor du vill ha. Jag gillar tunna så jag häller inte på så jättemycket. 9. Lyft upp stekpannan och luta den åt olika håll så att smeten rinner ut och fördelar sig jämnt över stekpannan.
10. Låt steka ca 1-2 minuter tills smeten stelnat och det börjar blir lite färg längst ut på kanten. 11. Lyft upp pannkakan försiktigt med en stekspade. 12. Lyft upp hela pannkakan och vänd snabbt.
13. Tryck ut pannkakan med stekspaden om din vändning inte blev helt perfekt så att pannkakan ligger platt på stekpannan. 14. Låt steka ca en halv minut till en minut. Andra sidan går fortare än första sidan. Pannkakan är klar när den fått färg på baksidan. Lyft över den till ett fat och sedan är det dags att grädda nästa pannakaka. 15. Vispa runt i smeten (eftersom mjölet sjunker till botten) och börja om från bild 7 ända tills pannkakssmeten är slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar